Böcker

Ann Thörnblad signerar sin roman Innan spåren växer igen.

A title

Image Box text

Böcker om relationer och tro

Jag romandebuterade i september 2022 med ”Innan spåren växer igen”, Lava förlag, om när kärlek blir till relationellt våld. Vi får följa Sofia och Gabriel och deras passion som snart får mörkare drag. Handlingen utspelar sig såväl i Paris och Bordeaux som i Stockholm.
Jag har dessutom skrivit fyra intervjuböcker på teman som tro och andlighet, kvinnligt ledarskap, missbruk och hur man hittar en hållbar väg ut ur det. Har medverkat i en novellsamling, Andrum III, att leva inifrån, tillsammans & annorlunda, tillsammans med bland andra Ylva Eggehorn, Christine Falkenland och Patricia Tudor Sandahl. Sedan 2014 är jag medlem i Sveriges Författarförbund.

Innan spåren växer igen
– när kärlek blir relationellt våld

Lava förlag, 2022

Många gånger skulle Sofia komma tillbaka till ögonblicket när hon valde att ta en promenad i Årstaviken efter en brunch. Ett till synes alldagligt beslut kom att ändra riktningen för flera människors liv.
Det som börjar som ett samtal med en främling, Gabriel från Bordeaux, mynnar snart ut i en passion. De talar inte samma språk men delar en gemenskap och en själsfrändskap som ingen av dem upplevt tidigare. Gabriel är dynamisk, intelligent och briljant och verkar nästan för bra för att vara sann.
Snart delar de en vardag mellan Parentis-en-Born, Paris och Stockholm. Men Sofia får också leva med Gabriels humörsvängningar och ett mörker som verkar sluka allt ljus. Innan spåren växer igen är en roman om kärlek och val. Är det sant att kärleken övervinner allt? Var går gränsen mellan kärlek och självutplåning? Och när blir förlåtelsen detsamma som förnekelse?

Köp boken här
Innan spåren växer igen, roman av Ann Thörnblad.
Tankar om tro och andlighet, 16 livsberättelser. Ann Thörnblad

Tankar om tro och andlighet

Ekerlids förlag, 2014

Kan man älska någon förbehållslöst? Och går alla handlingar att förlåta? I Tankar om tro och andlighet möter vi 16 färgstarka svenskar, som alla, på något sätt har gjort skillnad inom det område där de verkar: kulturliv, näringsliv, idrott, politik och underhållning. De medverkande i boken är bl a Håkan Nesser, Dogge Doggelito, Sonja Aldén, Ebba Busch, Maria Ludvigsson, Maria Schottenius, Klara Zimmergren, Emanuel Karlsten och Patricia Tudor Sandahl.

På tal om tro

Libris förlag, 2012

Vilka är drivkrafterna när artisterna Danny Saucedo, Gladys del Pilar och Pandora står på scenen? Vilken roll spelar pengar och relationer för finansanalytikern Rodney Alfvén, ordföranden för sjätte AP-fonden Ebba Lindsö och Stampens koncernchef Tomas Brunegård? Möt också Soheila Fors, skaparen av Khatoon Center, en fristad för utsatta invandrarkvinnor, i en inspirerande bok om tro i det som brukar kallas världens mest sekulariserade land. Illustrerad med 40 foton i svartvitt och färg.

På tal om tro, Ann På tal om tro, 15 röster. Ann Thörnblad
Skål! 14 berättelser. Ann Thörnblad

Skål! 14 berättelser

Sellin & Partner, 2009

I Skål! möter du bland andra Kristina Axén Olin, Marcus Birro, Gudrun Schyman och Benny Haag som berättar om åren då de drack för mycket men också om vad det var som fick dem ett erkänna att de hade ett problem och vad som blev vändpunkten.

Andrum III – att leva inifrån, tillsammans & annorlunda

Verbum/Cordia förlag, 2005

Andrum III består av ett sextiotal fristående texter av skiftande karaktär: essäer, dikter, noveller och reflektioner som alla kretsar kring vad det innebär att leva inifrån, tillsammans och annorlunda.

Andrum III, att leva inifrån, tillsammans & annorlunda